Nyheter

03.03.2016
Stiftelsesmøte har funnet sted!

 

11.04.2016
Brønnøysundsregisteret har godkjent foreningen. Nå er vi endelig i gang!

 

13.04.2016
Vi har kjøpt domene og nettsiden er under oppbygging!

 

03.07.2016
Vi har begynt å få opp tekst på nettsidene. Vi i styret jobber på spreng for å bygge opp foreningen og få opp informasjon her på nettsidene. Det blir en spennende sommer og høst!

 

13.12.2016
Stamboken er nå oppe! Som betalende medlem får man tilgang og mulighet til å registrere dyr.

Forum

Foreningens Facebook-gruppe er stappfull med flinke hamsterentusiaster som mer enn gjerne svarer på spørsmål, samt deler sine flotte bilder og gode idéer.
 
Image and video hosting by TinyPic

Syrisk hamster; hårlag

 

Shorthairedm-1024x685
Ingen spesifike genotyper.

Tett og jevn pels over hele kroppen.

 

 

 

 

 

Longhaired Bilderesultat for hamsterhiet trym
Genotyper: ll

Hannene får lange slør på sidene, i nakken og på rumpa, som vist på bildet. Hunnene får dobbelt så lang pels som en korthåret hamster, men får ikke samme lengden som langhårete hanner. Den er mer tett, men hunnene kan godt få noen lengre tuster i nakken og rumpa.

 

 

Satin Bilderesultat for hamsterhiet kull 46
Genotyper: Sasa

Satin gjør at hårstråene blir hule og da fremstår pelsen som skinnende. Dette er et dominant gen, som aldri må forekomme i dobbel form. Derfor skal man aldri pare to hamstere som er satin, for da vil 25% av ungene få dobbelt opp med genet, og bli noe vi kaller for «supersatin». Dette gjør at pelsen blir tynn og av dårlig kvalitet. I noen tilfeller kan hamsteren også bli hårløs på store deler av kroppen.

 

 

Rex Bilderesultat for hamsterhiet rex
Genotyper: rxrx

Rex gjør pelsen og værhårene krøllete.

 

 

 

 

 

Umbrous 14569712_10211291723396850_330295040_n
Genotyper: Uu

Umbrous gir et ekstra sotlag i pelsen. På viltbaserte farger vil det være tydelig at halvmånene og magen er mørkegrå, fremfor naturhvite. På creambaserte farger vil fargene endre seg totalt, og skape helt nye farger. Som feks. sable, mink, copper.

 

 

 

Hairless aaaaa
Genotyper: hrhr

Hamsteren har kun litt på snuten og er ellers helt naken. Værhårene er inntakt. Noen ganger kan de ha litt pels på stumpen og kjønnsorganene.