Nyheter

 

01.01.2022
Godt nytt år ønskes fra NHK!

 

24.12.2021
God jul ønskes fra NHK!

 

31.10.2019
Årsmøte fant sted via Skype i dag. NHK har fått nytt styre og tatt mange viktige beslutninger. Takk for et informativt møte og mange fine innspill fra de som deltok.

 

14.05.2019
Infoskrivene, med tekst og bilder, begynner å komme på plass nå. Det har vært et produktivt halvår siden forrige årsmøte. Det er fortsatt en del som mangler, men vi er godt i gang med å ferdigstille oversikten over farge/mønster/hårlag, samt helse og sykdommer, og et eget infoskriv om hybrider.

 

10.05.2019
Regler for oppdrett ble fornyet i dag. Er du registrert oppdretter i NHK står du selv ansvarlig for å holde deg oppdatert på disse.

 

14.10.2018
Årsmøte fant sted via Skype i dag. NHK har fått nytt styre og tatt mange viktige beslutninger. Takk for et informativt møte og mange fine innspill fra de som deltok. Gratulerer til Ulricke A. Mathisen som ble valgt til styrets nye leder!

 
13.12.2016
Stamboken er nå oppe! Som betalende medlem får man tilgang og mulighet til å registrere dyr.

 

03.07.2016
Vi har begynt å få opp tekst på nettsidene. Vi i styret jobber på spreng for å bygge opp foreningen og få opp informasjon her på nettsidene. Det blir en spennende sommer og høst!

 

13.04.2016
Vi har kjøpt domene og nettsiden er under oppbygging!

 

11.04.2016
Brønnøysundsregisteret har godkjent foreningen. Nå er vi endelig i gang!

 

03.03.2016
Stiftelsesmøte har funnet sted!

Forum

Foreningens Facebook-gruppe er stappfull med flinke hamsterentusiaster som mer enn gjerne svarer på spørsmål, samt deler sine flotte bilder og gode idéer.

0pi9uygfdxMottled  
Øynene blekes av dette genet, sorte øyne blir mørke brune med et hint av rødt og røde øyne blir ofte knallrøde. Asymmetriske flekker av hvitt over hele kroppen og ansiktet. Enkelte dyr framstår mer hvitt enn andre. Både med Mottled og Collared skal magen være hvit.

Genotyper: Momo/mimi

 

DSC_4854

 

 

 

o-copyyyCollared
Øynene blekes av dette genet, sorte øyne blir mørke brune med et hint av rødt og røde øyne blir ofte knallrøde. Hamsteren får en en hvit krage rundt nakken og magen er hvit.

Genotyper: Momo/mimi

 

 

 

 

bb (3)Platinum 
Grunnfargen er bleknet, hamsteren har hvite hår i varierende grad. Grunnfargen lysner ofte mye mer over tid, men ryggstripen er ofte tilstede selvom hamsteren ellers framstår som hvit.

Genotyper: Sisi

 

 

DSC_4854

 

 

 

o-copyyyMottled Platinum
Hamsteren framstår som nesten helhvit, med noe antydninger til grunnfargen som er sterkt bleknet og kan derfor ofte være vanskelig å farge bestemme.

Genotyper: Momo Sisi

 

 

 

 

bb (3)Silvering
Forekommer utelukkende hos sortbaserte farger. Fargen er noe bleknet, men sjelden i så stor grad som ved Platinum. Det er varirende grad av mengden hvite hårstrå.

Genotyper: