Nyheter

 

01.01.2022
Godt nytt år ønskes fra NHK!

 

24.12.2021
God jul ønskes fra NHK!

 

31.10.2019
Årsmøte fant sted via Skype i dag. NHK har fått nytt styre og tatt mange viktige beslutninger. Takk for et informativt møte og mange fine innspill fra de som deltok.

 

14.05.2019
Infoskrivene, med tekst og bilder, begynner å komme på plass nå. Det har vært et produktivt halvår siden forrige årsmøte. Det er fortsatt en del som mangler, men vi er godt i gang med å ferdigstille oversikten over farge/mønster/hårlag, samt helse og sykdommer, og et eget infoskriv om hybrider.

 

10.05.2019
Regler for oppdrett ble fornyet i dag. Er du registrert oppdretter i NHK står du selv ansvarlig for å holde deg oppdatert på disse.

 

14.10.2018
Årsmøte fant sted via Skype i dag. NHK har fått nytt styre og tatt mange viktige beslutninger. Takk for et informativt møte og mange fine innspill fra de som deltok. Gratulerer til Ulricke A. Mathisen som ble valgt til styrets nye leder!

 
13.12.2016
Stamboken er nå oppe! Som betalende medlem får man tilgang og mulighet til å registrere dyr.

 

03.07.2016
Vi har begynt å få opp tekst på nettsidene. Vi i styret jobber på spreng for å bygge opp foreningen og få opp informasjon her på nettsidene. Det blir en spennende sommer og høst!

 

13.04.2016
Vi har kjøpt domene og nettsiden er under oppbygging!

 

11.04.2016
Brønnøysundsregisteret har godkjent foreningen. Nå er vi endelig i gang!

 

03.03.2016
Stiftelsesmøte har funnet sted!

Forum

Foreningens Facebook-gruppe er stappfull med flinke hamsterentusiaster som mer enn gjerne svarer på spørsmål, samt deler sine flotte bilder og gode idéer.

 

 

0pi9uygfdxRWF – Recessive White Face / Husky
Fargen er ofte den samme som agouti, men lysere utvasket variant kan også forekomme. I stedet for de hvite øyenbrynene er hele fjeset hvitt. Det hvite området under magen er også større, og overgangen er mindre definert enn hva den er på agouti.

Genotyper:

 

 

 

 

 

o-copyyyDWF – Dominant White Face
Dominant White Face er mindre vanlig enn den recessive varianten. Fargen er mindre utvasket enn de som har det recessive genet, og framstår som en agouti med helhvitt ansikt.

Genotyper:

 

 

 

 

 

bb (3)Recessive Pied 
Asymmetriske flekker av hvitt over hele kroppen og ansiktet. Enkelte dyr framstår mer hvitt enn andre.

Genotyper: ss

 

 

 

 

 

o-copyyyDominant Pied 
Asymmetrisk flekker av hvitt over hele kroppen og ansikitet. Enkelte dyr framstår mer hvitt enn andre.

Genotyper: Dsds

 

 

 

 

 

bb (3)Head Spot
Hamsteren er hvit foruten om en farget flekk på hode mellom ørene.

Genotyper: Dsds Ss